Dirigent Christophe Vercruysse

Linked inChristophe VercruysseStudies en opleiding

Christophe Vercruysse studeerde hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut, hogeschool voor wetenschap en kunst te Leuven. Hij volgde er de meestergraad muziek met optie instrument-klarinet en zang.
In 1998 behaalde hij er het Diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding en bewijs van pedagogische bekwaamheid.
In 2011 behaalde hij het Diploma Master of Arts in de voortgezette studies muziek met grote onderscheiding.
Daarnaast behaalde hij tevens het Diploma Master in de Kamermuziek.
KlarinetHij beëindigde in 2016 de driejarige opleiding HAFABRA Directie met grote onderscheiding aan de Kunstbrug te Gentbrugge.

Onderwijservaring

Vandaag fungeert hij als vastbenoemde leraar klarinet aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en vastbenoemde leraar klarinet en notenleer aan de Kunstacademie te Torhout in totaal fulltime.

Uitvoerende- en leidinggevende ervaring

Hij is vaste dirigent van het Veurns Vocaal Ensemble. Daarnaast dirigeerde hij bij gelegenheid de harmonieën uit Lichtervelde, Gistel, St. Eloois-Winkel, Jet Tielt, St.-Niklaas en Steenbrugge.

Orkestervaring

Als uitvoerend muzikant deed hij in de hoedanigheid van klarinettist een ruime orkestervaring op bij gerenommeerde groepen. Met name musiceerde hij met het Salonorkest Panache en trad hij, bij een tournee doorheen Vlaanderen, als solist aan met het Litouws kamerorkest. Hij musiceerde samen met de Jonge Filharmonie en met het Europees jeugdorkest IRO (interregional orchestra) bij een internationale tournee doorheen Duitsland en Italië. Samen met de Koninklijke Militaire Muziekkapel van de Belgische Marine trad hij als klarinet- solist op. Ook de kamermuziek is hij niet vreemd na optredens met het strijkkwartet uit Vilnius (Litouwen). Hij deed tevens diverse optredens met “the international clarinets” o.a. in Valencia olv. Eddy Vanoosthuyse. Hij trad als klarinettist in kamermuziekverband op op de internationale wijnbeurs te Hong Kong.

Trad in de zomer van 2016 als dirigent van Veurns Vocaal Ensemble en als solist op met de live uitzending bij de VRT op Eén in de Zeewijding op het strand van Blankenberge. Maar heel opvallend was het bewerken en dirigeren van de muziek van Will Tura. Dit resulteerde in de opvoering ‘ode aan Will Tura’ te Veurne in aanwezigheid van Will Tura himself.